donderdag 31 augustus 2017

31 Augustus 2017

Dag van:
Nog voor de wekker jumpt Bengel over mijn dekbed
Wakker worden.... ik wil spelen......!! (En wat lekkers)
Geen Willem op de gang die net voor mij de badkamer in glipt
Geen gezoem van het scheerapparaat
Geen broodtrommel of ontbijt hoeven klaarmaken
Geen televisie aan
Gewoon rust..........
Willem heeft zijn vrije dag
Dat betekent voor mij dus wel honden uitlaten en voerbakken vullen
Maar toch rustiger opstarten
 Een eerlijk is eerlijk.... dat is ook wel eens lekker
Van..... buiten miezert het
Het is slechts een restantje van wat er gisteren uit de lucht kwam
Van... hmmzz grappig..... je kan je dag dan wel rustig beginnen maar de tijd tikt net als op andere dagen gewoon door en voor ik het weet is het tien over 7 en dus tijd om mijn laatste werkdag van deze week in te gaan.
Een dag die vast weer heel veel moois brengt
Wat een heerlijke serene rust in de klas
Er wordt heen en weer gekeuveld en hoe jong de meiden ook moge zijn, het gaat over mode
'Tja... Dat krijg je hè als je schoolverlater bent zoals ik, dan krijg je dezelfde maat als je moeder en dan kan je haar kleren aan'
Ik moet denken aan mijn eigen kleindochter, nu 13, die dol is op oma's laarzen en schoenen en ook zo dolblij is dat ze dezelfde maat heeft als ik.
Van.... als oma denk je dan 'ik ben nog hip (hopelijk niet té) maar als moeder......?
Tijdens fruit eten is de appel van iemand te zuur... Tja papa heeft voor het fruit en drinken gezorgd vandaag zegt hij waarop de ander zegt 'dan moet je doorbijten' (klok en klepel?)
Tijdens het fruit eten gaat het ook over het slachtfeest van morgen waar de moslim kinderen heel veel zin in hebben natuurlijk.
Even later hoor ik 'kijk juf, ik heb mijn banaan geslacht'
Dan gaan we aan het werk.
Wat een heerlijke uitdaging is het altijd weer om deze kinderen te motiveren of te leren wat ze heel moeilijk vinden.
En natuurlijk gaat dat meestal met humor want dat is toch de beste motivator
Van... iemand stoot zich.... nu is het pas echt AU-gustus
Ik blaas de letter fff in hun oor, de uu van ik word tureluuuuuuuuurs van je of die heeeeeeeele dikke buik van de d... net als die van de juf (zelfspot mag)
Van..... drama en het tableau vivant en hoe goed ze dat kunnen, eerst alleen en dan met meerdere
Van... je haalt direct de leiders uit de groep
Van..... gym en de overwinningen als ze toch die balk overkomen of hoger met de schommel durven
Wat hebben we toch een vakmensen op school!
Van.... praten over vriendschap... jongens ook met meisjes..?
Tja euh dat kán wel met een meisje maar dan moet je wel oppassen dat ze niet verliefd op je worden
En.... als ze K3 leuk vinden dan wil ik geen vrienden meer zijn want ik daar écht niet naar luisteren
Van.... mijn werkweek zit erop
Overdracht... mail... telefoontjes.... mappen vullen.... foto's plaatsen....absentie noteren... ramen sluiten... dag klas tot volgende week
Van oooh joy....Willem haalt zijn meiden dus ik hoef niet voor eten te zorgen (Chinees wedden..!!)
Van Willem heeft de wc's en wastafel schoongemaakt en of ik nou niet blij ben....
Van euh.... Dat ga ik de volgende keer na zuigen, stoffen, dweilen, boenen, soppen, zemen, keuken poetsen, wassen, drogen, opvouwen, in kasten leggen, ook eens aan hem vragen
Van... wat zei ik je......Chinees!!!
Van....ERNSTIG MEIDENLEED....allebei de opladers vergeten bij mama thuis
Van... maar papa wil voetbal Nederlands elftal kijken
Van.... meiden tranen
Van.... ik kan daar niet tegen
Ik rij ze naar mama
Van... papa's lumineuze idee
Haal 2 opladers op het winkelcentrum, t is koopavond
Van.... die blijven dan hier bij papa thuis
Van.... ik naar het winkelcentrum met een gedroogd tranen snoetje
Van... Nederlands elftal wordt dik ingemaakt
Maar.....Bulgarije wint van Zweden dus toch nog kansen
Hoeveel mazzel kan je hebben
Van.... genieten van het gezicht van Robben als hij het hoort

Van....en dan even dit....
1 Dat mensen uit emoties handelen vind ik mooi en ik kan daar alleen maar begrip voor opbrengen, hoe lastig soms ook, maar..... wanneer mensen die emotie worden en het met ze aan de haal gaat, daarbij deze (al dan niet onbewust) vermengen met doordacht kwaad zaaien en de ander moedwillig kwaad willen berokkenen dan verlaat het begrip mij ten dele.
Mijn vraag is er eentje die die mensen zichzelf waarschijnlijk niet gesteld hebben;  Waarom?
Jaloezie is mij eigenlijk vreemd.  Ik kan mensen benijden maar ik gun ze wel altijd alles heel erg en tel mijn eigen zegeningen zonder te blijven hangen in tekortkomingen of wat mij niet ten deel viel.
2 We weten toch allemaal hoe vertekend ons beeld kan zijn als we uit emotie handelen.  Onze bril past zich vaak aan aan de emotie, we zien of interpreteren dingen die helemaal niet zo hoeven zijn. Het is zo makkelijk om zo maar iets in te vullen vanuit eigen vertekend beeld, perspectief, boosheid, gebrek aan eigenwaarde of jaloezie.
Enige zelfreflectie, pas op de plaats of even adem halen kan ervoor zorgen dat je bezint eer je met haat zaaien begint.... zie je het wel goed... zou het misschien ook anders kunnen zijn of anders bedoelt kunnen zijn.....enz.
3 Wantrouwen en achterdocht kunnen veel oorzaken hebben.
Door nare dingen die Je hebt meegemaakt in je leven of.....
Je hebt bijvoorbeeld de verantwoordelijkheid over iets en je wil niets liever dan dat het goed blijft gaan. Maar als wantrouwen en achterdocht met je aan de haal gaan of je beeld erdoor laat vertroebelen en dit ervoor zorgt dat je het mooie van de ene mens niet meer ziet door mee te gaan in het haatbeeld dat de ander je schetst van die ene mens, dan schiet je je doel voorbij en wordt er (door de volgers) gehandeld uit angst (en/of al dan niet misplaatst medelijden?).

Ik ben een mens vol passie, betrokkenheid en overgave.  Dat heeft een reden. Dat heeft te maken met verleden. Ik ken mensen die dit ook hebben en niet hebben en toch allemaal mooie mensen zijn in mijn ogen.  Waarom.....? Omdat ik elk mens in zijn waarde laat! Omdat ieder mens handelt vanuit eigen mensbeeld, ervaring, rugzak, verleden, ideaal.....en ik ervan uitga dat mensen het goed menen....als je het maar wil zien en er moeite voor wil doen
En als je maar enige empathie bezit,  begrip op kan brengen of boven je eigen emotie kan durven uitstijgen dan kan iedereen een ander in zijn waarde laten en hoef je die ander niet kapot te maken door bijvoorbeeld je gebrek aan eigenwaarde of negatief zelfbeeld!

Dus moge je je herkennen in dit verhaal.... probeer eens een andere bril en je wereld wordt misschien een stuk helderder en positiever.  Je hoeft me niet aardig te vinden, waarschijnlijk zit ik zelfs in je allergie, maar ik ben wel eerlijk  en oprecht en dit wat er nu gezaaid wordt heeft niemand verdiend en er is niemand bij gebaat.
Ik gun je je eigen blijheid en geluk ipv je te focussen dat van de ander stuk te maken (en waarom???????), onterechte onrust te brengen (en waarom????) en daarbij ook anderen er in mee te slepen die zich straks achter hun oren krabben hoe ze het zover hebben kunnen laten komen erin mee te gaan.....
Laten we één doel nastreven.... die van de wereld een beetje mooier kleuren... ieder op zijn eigen  waardevolle wijze.....en samen.... in vertrouwen... voor door en met elkaar.....

Van..... poes ligt de hele avond bij me
Alsof ze iets voelt en iets te brengen heeft
Van..... vriendinnetje Annet die altijd zegt dat poezen helend werken
Van.... ik denk dat ze gelijk heeft
Van.... zo nu kan ik rustig slapen.....zzzzzz











2 opmerkingen:

  1. Wat een wijze woorden Wampie. Ik probeer ook naar mezelf te kijken en goed voor andere mensen te zijn zonder te veroordelen of iets dergelijks. Ik doe vrijwilligerswerk bij de Stichting Needhelp waar mensen die bij de Voedselbank lopen op iets kunnen mee loten. Het geeft voldoening en tegelijkertijd ben ik een luisterend oor voor de mensen met problemen. Ik probeer op mijn kleine bescheiden wijze goed te doen voor mijn medemens. Alvast een heel fijn weekend voor jullie.

    BeantwoordenVerwijderen